Expositie tijdens Open Tuin- en Atelierdagen te Joure

Zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 werden de Atelier- en tuindagen van Joure en omgeving gehouden. In het kader van Culturele Hoofdstad 2018 (Leeuwarden 2018) had Stichting Keunst en Keur de elfde editie een bijzonder karakter gegeven. 

Wat zijn de open Tuin en Atelierdagen in Joure?

Stichting Keunst en Keur onderschrijft van harte het motto van de Culturele Hoofdstad ‘Mienskip’ (een gemeenschap binnen een samenleving). Het centrale thema van 2018 was ‘ferbining’ (verbinding).

De kunstenaars

In deze editie zijn geselecteerde kunstenaars benaderd om deel te nemen aan deze speciale Atelier- en Tuindagen 2018. Er was geen vrije inschrijving.

Zowel met (semi-) professionele kunstenaars als amateurs is contact opgenomen. Criteria voor de selectie zijn een veelheid aan stijlen, technieken en materialen. Uitgangspunt is de ‘ferbining’ (verbinding) van kunstcreaties onderling en de verbinding van kunst en natuur in bijzondere tuinen.

De Atelier- en Tuindagen 2018 werden gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 september in Joure en omgeving. Deze dagen waren een groot succes.