Geeske Roorda Fotografie

Geeske Roorda Fotografie- De spiegel van vroeger

Menselijke portretten,

Fantasievolle afbeeldingen,

Foto’s met een onaardse sfeer…

Moeilijk te vinden? Gelukkig niet.

Als fotograaf maak ik ruim de tijd voor mijn modellen. Samen zoeken we de juiste sfeer om een bepaald beeld vast te leggen.

Dit beeld kan een portretfoto worden. Het kan ook een onderdeel van een Digital Art project worden. In dat geval combineer ik het beeld met ander eigen fotomateriaal en/of diverse andere bronnen om tot de gezochte sfeer te komen.

Binnen de Digital Art staat het verhaal centraal.  Dit kan een persoonlijk verhaal zijn, of een verhaal met een moraal, of een geschiedenis. De keuze is eindeloos en elk resultaat is volstrekt uniek.

Al heel mijn leven ben ik met beeld bezig.

‘Ik startte in mijn jeugd met het tekenen met potlood; het tekenen van portretten van zowel mens als dier hadden mijn voorkeur. Op mijn 17e jaar ruilde ik mijn potloden in voor een digitale camera, terwijl ik ondertussen ging studeren. Rond mijn dertigste verruilde ik mijn digitale camera’s voor een Pentax K-5, mijn eerste spiegelreflexcamera. Ondertussen slokt het dagelijks leven mijn vrije tijd op en staat de fotografie ondertussen op een laag pitje.’

Fotografie op de weg van herstel

‘Tien jaar na de aanschaf van mijn K-5 pak ik op aandringen van mijn psycholoog, na een lange periode van ziekte, mijn spiegelreflexcamera met enige tegenzin weer op. Ik begin met het maken van zelfportretten. De zelfportretten fungeren als tegenhanger van de gangbare foto’s van bloemen, kinderen en huisdieren die massaal op de Social Media te vinden zijn. Ik heb een sterke behoefte me artistiek te onderscheiden.’

Ontwikkeling en groei

‘Binnen een jaar leer ik mezelf werken met alle opties van mijn spiegelreflex camera. Ik maak een een studio aan huis, leer werken met o.a. Gimp, Lightroom en Photoshop. Vervolgens koop ik een Fullframe Nikon D810 camera. Ik word in januari 2018 op basis van mijn foto’s en mijn creativiteit aangenomen als lid van ‘The Club of Extraordinary Photographers’ waarmee ik in de studio’s van Danny van Kolck aan de slag ga met hele fijne collega’s.

Er is volop groei. Als ik terugkijk waar ik een jaar geleden stond moet ik mezelf even knijpen: Het is een prachtig jaar van grote stroomversnellingen en verandering geweest, een jaar met continue groei en vooruitgang op het gebied van de fotografie.’

Vervolgstappen

‘Ik ben gevraagd om in september 2018 te gaan exposeren voor de stichting ‘Kunst en Keur’ tijdens de open tuin- en atelierdagen.  Op dit moment ben ik me hiervoor met veel plezier aan het voorbereiden.’

Interesse in een uniek werk?

Mail me op: info@geeskeroorda.com